Annonce
Fra venstre er det Mogens Nielsen, der er holdleder med den røde jakke, Hans Peder Pedersen, Torben Buch og Henning Lyngsaa. Tilsammen har de 142 års erfaring i at slukke brande og redde mennesker og dyr. Foto: Mia Harm Madsen
Melfar Posten

Det grå guld rykker ud: De fire redder dig, når du har brug for hjælp

De har tilsammen 142 års erfaring, og de kommer og hjælper dig, hvis du er i knibe. Fire dedikerede mænd står på stikkerne og smider, hvad de har i hænderne, når personsøgeren i lommen bipper.

Annonce
  • Fra venstre er det Mogens Nielsen, der er holdleder med den røde jakke, Hans Peder Pedersen, Torben Buch og Henning Lyngsaa. Tilsammen har de 142 års erfaring i at slukke brande og redde mennesker og dyr. Foto: Mia Harm Madsen
  • Der går kun ganske få minutter, fra personsøgeren bipper, til brandmændene hopper i bilerne og kører ud for at hjælpe. Med årene har den ældste flok af brandmændene tilladt sig at skrue lidt ned for, hvor ofte de kommer til udkaldene. Hvis det drejer sig om et mindre olieudslip midt om natten, kan de godt finde på at blive liggende i sengen. Står der "gårdbrand" på displayet, så er de afsted på et splitsekund. Foto: Mia Harm Madsen
  • Henning Lyngsaa er 72 år og har 41 års erfaring. Han har været ambulamceredder og siddet i vagtcentralen i Odense. Han havde oprindeligt søgt om at blive redder på stationen i Ejby, men han fik at vide, at han kunne blive brandmand i stedet. Han uddannede sig til redder bagefter, og nu er han tilbage som brandmand.
  • Torben Buch er 69 år og har 34 års erfaring som brandmand. Han blev brandmand, da han i 1977 kendte én, der var brandmand på stationen i Ejby. Han blev spurgt, om han ikke også skulle være med. Det har han så være lige siden.
  • Hans Peder Pedersen er 68 år og har 26 års erfaring som brandmand. Han er tidligere pedel på Ejby Skole, og af den tidligere stationsleder blev han spurgt, om ha nville komme og være brandmand. Hans Peder Pedersen boede nemlig kort fra stationen, ligesom han var tæt på i dagtimerne via sit job på skolen.
  • Mogens Nielsen blev lige som de andre spurgt, om han kunne tænke sig at være med som brandmand. Det var den tidligere stationsleder, der spurgte ham. Han arbejdede ved Vejvæsenet, og var også til rådighed i dagtimerne i et job, der godt kunne bære, at han stak af i nogle timer for at slukke en brand.
  • Gennem årene er der blevet klippet ud og gemt fra aviserne. Der er mange historier at fortælle, når man har været med til et redde liv gennem så mange år.
  • Kommer du til skade eller har brug for brandvæsenet i dagtimerne i hverdagene, er der stor sandsynlighed for, at det er disse fire, du får at se, når hjælpen når frem.
  • De fire brandmænd kan huske, at de første gange, de skulle af sted, når alarmen lød, så pumpede adrenalinen, og det kunne være svært at få tøjet på uden at kludre i det. I dag er de så erfarne, at rutinen har taget helt over, og de kludrer ikke i tøjet længere.
  • Det er lysten, der driver værket. Så længe de fire stadig har lyst til at tage af sted, så gør de det. Alder er ingen hindring. De er stadig i god form og er stærke nok til at varetage opgaverne, de møder.
  • Pyromanen fra Ejby er noget at de, de fire husker tydeligt endnu.
  • Der er blevet dokumenteret gennem årene, når mændene har været ude. Alt er gemt i scrapbøger.
  • Føl dig i trygge hænder, når alderspræsidenterne på brandstationen i Ejby rykker ud.
  • Billeder fra den nat i 1999, hvor en ung mand stjal en bus og blev jagtet af politiet. Det hele kulminerede i Ejby, hvor flere af politiets vogne blev bakket ned. Til sidst måtte politiet åbne ild mod den unge mand.
  • Hans Peder Pedersen sidder ved styrpinden.
  • Fire mænd med en mission: de vil hjælpe dig, hvis du får brug for det.
Melfar Posten

Kom til boglancering på Clay

Annonce
Melfar Posten

Udforsk vandhullerne i Ejby Mose

Annonce
Melfar Posten

Apotek tester hørelsen gratis

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Butiksindehaver mangler kollegaer for at blive i gågaden: - Det vigtigste er, at man skal ville det

Melfar Posten

Foredrag med Jesper Wung-Sung

Melfar Posten

Erik kunne fejre 60 års jubilæum: Blev hentet i limousine og fejret af kollegaer

Melfar Posten

Første synlige byggesten i nyt museum blev indviet

Melfar Posten

Tangokoncert og milonga på Kulturøen

Melfar Posten

Fælles koncert med Choir Please og vokalgruppen X-tetten

Melfar Posten

Jørgen fandt pludselig ud af, at han var beslægtet med sin genbo gennem 15 år - og med dronningen

Melfar Posten

Koncert med Erik Grip og Henrik Gunde

Melfar Posten

Den grønne klumme: Ø2 i ny rolle på Klimafolkemødet

Melfar Posten

Tre kvinder køber deres arbejdsplads gennem sammenlagt 45 år - men de første banker sagde nej

Melfar Posten

Allan rakte hånden ud og fik enorm respons: Så er der dømt herretur med plejehjemmet – Virkelig dejligt

Annonce