BÅRING: Massiv opbakning fra musikinteresserede publikummer og god hjælp fra sponsorer fra nær og fjern har givet Båring Asperup Musik Og Kulturforening – BAMOK – en fremragende start.

Det konstaterede foreningens formand, Lone Bentholm, på den ordinære generalforsamling forleden.

- Musikforeningen BAMOK har fået en flyvende start. En start, der overgår bestyrelsens forventninger. Og de var ellers høje nok, da foreningen havde stiftende generalforsamling en aften i februar sidste år. Tanken var at skabe en forening, hvis overordnede formål var at skabe gode musikoplevelser, som kunne samle folk i Båring Asperup. Første skridt tog foreningen med et brag af en åbningskoncert med Everybodys Talking 10. februar i år. 280 publikummer fik sig en varm oplevelse i Multisalen her på Båring Skole, konstaterede formanden, der fortalte om et travlt år med at forberede åbningskoncerten.

- Helt naturligt var der ekstraordinært mange udfordringer op til den første koncert. Således skulle der eksempelvis bygges scene, syes scenetæppe og købes lys, laves indretningsplaner til brandmyndighederne, tegnes logo, trykkes medlemskort, søges fonde osv. Men det store arbejde er blevet hjulpet særdeles godt på vej af de mange forskellige privatpersoner, virksomheder og offentlige pengekasser, der synes, at vi havde gang i noget spændende her i Båring. Vi er blevet særdeles godt behandlet af de sponsorer, vi har henvendt os til, sagde Lone Bentholm.

Eksempelvis har Carlsberg støttet med 15.000 kroner til at bygge scene for. Fyns Amt har givet 6000 kroner som støtte til tre koncerter, og for nylig kom der et tilsagn om 25.000 kroner fra Indenrigsministeriets pulje til initiativer, der styrker sammenholdet i landsbysamfund. Samtidig har mange lokale erhvervsdrivende gavmildt støttet BAMOK - både med kontante sponsorater eller med støtte i form af naturalier.

Opbakningen fra lokalområdet afspejler sig også tydeligt af medlemsskaren. I løbet af sit første leveår er BAMOK blevet en stor forening med tæt på 100 medlemmer.

- Det er dejligt. For det bekræfter, at vi lever i et levende lokalsamfund, hvor vi kan lide at være sammen, konstaterede formanden for foreningen, der med et overskud på 11.000 kroner efter den første koncert og med støtten fra sponsorerne er økonomisk polstret til kommende koncerter.

Opbakningen til BAMOK kom også til udtryk på generalforsamlingen. Lis Kristensen fra Sognesamvirke havde et kontant skulderklap med til det nye initiativ, som hun roste for at være med til at skabe liv og sammenhold i lokalsamfundet.

- Fællesspisningen overlevede sig selv, da familiecaféen på skolen kom til. Så i nogle år overvejede vi at bruge Sognesamvirkets penge til at starte en kunstskole for børn. Men nu er vi blevet enige om, at BAMOK skal have pengene. Vi håber på, at de kan bruges til at arrangere noget for børnene, sagde Lis Kristensen, da hun overrakte en check på 6467 kroner til foreningen.

Ønsket om en børnekoncert passer perfekt til de planer, BAMOK-bestyrelsen arbejder med. Planen er, at arrangere en eftermiddagskoncert for børn til efteråret, fortalte Lone Bentholm.

Generalforsamlingen genvalgte til Lone Bentholm og Jesper Ulriksen til bestyrelsen. Susanne Rosenkilde er trådt ud af bestyrelsen og erstattet af suppleant Louise Ulriksen. Ny suppleant er Lene Bolding.

Finn M. Jensen og Henning Kolind blev valgt til revisorer.