Kirkens Korshær mangler mænd til frivilligt arbejde. Til gengæld for arbejdskraft loves venskaber og stærkt sammenhold

Middelfart: Du kan finde alt muligt i Kirkens Korshærs genbrugsbutik. Billeder, sofaer, nips og praktiske ting.

Men der er en enkelt mangelvare i butikken på Strandvejen: mænd.

Butikken er drevet af 25 frivillige, og kun fire af dem er mænd.

Hvorfor det er sådan, ved lederen af butikken, Alice Mortensen ikke helt, men hun ville ønske, at der sad nogle mænd derude et sted, der kunne have lyst til at lægge nogle timer sammen med de andre frivillige

- Jeg tror at mænd har lidt sværere ved at komme ud, end kvinder har, siger hun.

Til gengæld for arbejdskraften lover hun hygge, glæde og sammenhold.

Trængte til at komme ud

Brian Jensen er en af de fire frivillige mænd i butikken. Han er tilflytter til byen, og han trængte til at komme lidt ud, så for et halvt år siden startede han som frivillig i butikken hvor han får lov at lave "mandearbejde", som han kalder det.

- Vi kører ud efter møbler og tager de tunge løft. Hvis nogle møbler skal sættes i stand, så gør vi også det, forklarer Brian Jensen, der kommer flere gange om ugen hos Kirkens Korshær.

Han føler, at han slår to fluer med et smæk, for samtidig med det frivillige arbejde er han med til at bidrage til velgørende arbejde i Danmark. Overskud fra Kirkens Korshærs forretninger går blandt andet til varmestuer og herberger.

Mange timer på et døgn

Brian Jensen er førtidspensionist, og for et halvt år siden havde han svært ved at fylde alle døgnets timer ud.

- Jeg læser og fisker meget. Det gør jeg stadig, men der er mange timer på et døgn. Nu kan jeg ikke forestille mig, hvad jeg skulle gøre uden det her, siger han.

Glæden og venskabet er gensidigt fra Alice Mortensens side.

- Vi kommer her nok mere, end hvad sundt er. Folk møder altid en halv time før, så der er tid til at drikke kaffe og snakke, siger hun og griner.

Også Brian Jensens kone kan mærke, at han nu har fået noget at rive i, og at han er blevet en gladere mand.

- Min kone kan mærke, at jeg er her. Mit humør er blevet meget bedre. Her får jeg mere, end jeg giver. Jeg er svær at holde hjemme nu, og her gør jeg en forskel. Energi avler energi, siger han. Så skulle der sidde nogle mænd derude, som trænger til at brænde lidt energi af, til at møde nye mennesker og få nye venskaber, men som alligevel er lidt tilbageholdende med at drøne ned i Kirkens Korshær, så har Alice Mortensen en bøn til dem:

- Kom alligevel og få en snak med mig. Jeg er altid her i butikken, siger hun.