Frk. Rahbek er først i byen med nyt koncept for selvstændige frisører og andre wellnes-tilbud, blandt andet massage og negleklinikker.
Af Stefan Hestnes

MiddelfarT : Indehaveren af frisørsalonen Frk. Rahbek i Østergade 32 er nu ude med et helt nyt koncept for sin frisørsalon.

Helle Rahbek vil nemlig forvandle stedet til et wellneshus efter et shop-in-shop-mønster.

- Jeg har brugt meget tid på at udvikle konceptet, understreger Helle Rahbek og fortsætter: - Der er stor fremdrift for frisører lige nu, men mange af dem vil være selvstændige, så det er svært at få kvalificerede frisører.

- Min salon går strygende, men jeg kan godt se, at mange i fremtiden vil være sig selv nærmest og være selvstændig frisørmester, mener Helle Rahbek. - Jeg har jo selv været ude i det og selv om det ser let ud, er det svært som selvstændig, men med det nye koncept er vi fælles om det.

Konceptet går ud på, at selvstændige frisører lejer sig ind i salonen. Lejer en stol så at sige.

- Vi er tre frisører lige nu, men der er tolv frisørstole, fortæller Rahbek. - Så vi kan selv højest bruge de seks stole og vi må hele tiden sige nej til kunder, fordi vi ikke kan nå det.

Rahbek tror, at der kan blive plads til op mod fem selvstændige frisører i salonen. Men lejligheden ovenover salonen bliver indrettet, så der også her kan lejes lokaler ud. Her forestiller Helle Rahbek sig, at der kan være massage og for eksempel negleklinik. De skal leje sig ind på nøjagtig samme måde som frisørerne.

- Det er svært at stable en selvstændig salon på benene, men nu kan de købe sig ind i Rahbek-konceptet, påpeger indehaveren af Frk. Rahbek, der er lidt afventende overfor hvilket samlet navn som stedet skal markedføres med.

- Men vi vil jo have samme kasseapparat, samme telefon og kan hjælpe hinanden ved sygdom og fridage, understreger Helle Rahbek. - Men vi stiller da også krav til dem, der skal ind her. Blandt andet skal de være medlem af Dansk Frisørmesterforening.

- Det er jo et koncept som blandt andet advokater, tandlæger og revisorer har brugt i årevis, påpeger Rakbek, der torsdag den 15. maj har møde med de første mulige emner, der påtænker at leje sig ind i huset.

- Men jeg tager det stille og roligt, for som nævnt har jeg en god forretning her, så det betyde ikke noget, hvis det tager lidt tid, inden alle pladser er fyldt op, understreger Helle Rakbek. - Men der er meget nytænkning i det her.