Kulturer fra øst og vest ramler sammen hos den internationale
Af Jan Bonde Foto: Peter Leth-Larsen

HUSBY: Havde det været en science-fiction film ville man ikke have haft problemer med at tro, at Laura og Ripley Davenport skulle være "beamet" direkte fra en international lufthavn og til hjemmet i Husby.

Kultur-sammenstødet er til at få øje på, når man ser de to internationale forretningsfolk spadsere rundt i mulden tæt på Wedellsborg.

Her slog parret sig ned for et års tid siden og kastede sig over konsulent-arbejdet ved at danne virksomheden Davenport & Davenport, der specialiserer sig i at hjælpe danske firmaer til rette, når de bevæger sig over grænserne for at etablere sig i østlande som Rusland, Ukraine eller i Baltikum.

Konceptet ligger lige for med Laura, der er født i Litauen, og Ripley, der er fra Storbritannien.

Det er her, det sker

- Det har været en "overnight succes", som Ripley Davenport udtrykker det. Så stor en succes, at parret nu har besluttet sig til at åbne kontor - i Gelsted.

- Vi valgte i første omgang det her område, fordi vi fik jobs her. Men da vi skulle starte for os selv, så vi ingen grund til at flytte. Vores markeds-analyser viser, at det er i Trekantområdet, det sker. Det er ikke kun i København, fortæller Laura Davenport.

Ægteparret Davenport har haft travlt. De mødte hinanden på en engelsk pub i København for lidt mere end tre år siden.

For dem begge var det jobs, der havde bragt dem til Danmark. I dag har de foruden virksomhed og hus også nået at få Scott på to et halvt år og Stella, der lige er fyldt ét.

Hvordan hænger det sammen med en tilværelse ude på landet - og uden bedsteforældre i nærheden til at tage sig af børnene?

- Vi har mange rejsedage i vores job, men vi rejser aldrig på samme tid. Vi har hver vores kunder, siger Laura og Ripley.

- Og så har vi nogle gode venner, som vi kan få hjælp af indimellem, siger Ripley.

De tager over på børnepasningen, når der er firmaer, der skal lære business-engelsk eller have en lektion i, hvad man gør, når der til et forretningsmøde i Rusland kommer vodka på bordet i stedet for kaffe.

Bygger bro

- Kulturforskellene er meget store mellem øst og vest, og her er vi gode til at komme ind og bygge bro. Jeg er jo født i Litauen og forstår meget bedre den kultur, der er i Østeuropa. Efterhånden forstår jeg også den vestlige kultur, siger Laura Davenport.

- Det er en af vores styrker, og vi har helt klart fundet en niche. Der er virksomheder som vores i København - men ikke i Trekantområdet, siger Ripley Davenport.

Den foreløbigt lille to-mandsvirksomhed er altid opsøgende i forhold til kunderne, og derfor kan det sagtens kombineres med et liv lidt ude på landet - hvor man kan slappe af og lade op, til de internationale lufthavne og hoteller kalder igen.