Folk fra Indre Mission strømmede til Røjleskov, det det lokale missionshus fyldte 100 år i sidste uge
RØJLESKOV: Omkring 130 mennesker fra hovedsageligt Fyn og Jylland mødte frem i Røjleskov, da det lokale missionshus i sidste uge fyldte 100 år.

Den runde dag blev fejret med en sammenkomst i formand Hans Lundsgaards have, hvor gensynsglæden blev skyllet ned med øl, vin, vand og lækre sandwich.

- Vi må ikke drikke alkohol i missionshuset, derfor har vi valgt at starte hos mig. Vi er mennesker som alle andre, bare fordi man er i Indre Mission, kan man godt nyde et glas eller to, fortalte Hans Lundsgaard, mens han havde travlt med at servicere de mange gæster.

Der måtte ekstra stole og borde til, så mange dukkede op.

Selv om folk kom fra nær og fjern, så havde de fleste en eller anden form for tilknytning til lokalområdet. Mange af gæsterne havde gået i søndagsskole i Røjleskov Missionshus. Og de nød gensynet med deres gamle klassekammerater, da de gamle minder blev genopfrisket.

Efter hyggen i formandens have stod den på kaffe og forkyndelse i missionshuset på den anden sige af vejen.

Ikke mange af torsdagens fremmødte var under 50 år, i hvert fald at dømme efter de grånende hårpragter eller mangel på samme. Spørgsmålet er således, hvor levende en fremtid, der venter Røjleskov Missionshus.

- Vi er vel knap 20 tilbage, der holder liv i missionshuset. Vi er stort set alle pensionister, så det er nok tvivlsomt, om der bliver en ny jubilæumsfest. Men vi har lige arvet nogle penge, så de skal nok sikre l driften de næste år, vurderer Hans Lundsgaard.

Af Søren Gottwald