Nyt Middelfart-band barsler med sit første album

Middelfart: En "baggård" kan godt lyde som noget, man finder i et fattigt kvarter, hvor solen sjældent skinner. Og en "gyde" - er det ikke sådan et lidt skummelt sted med havneknejper, hvor fulde sømænd kommer op at slås om glædespigers gunst?

Men hvis man oversætter de to ord til engelsk og kombinerer dem, får man "Backyard Alley". Og det er hverken fattigt eller skummelt - for det er navnet på et nyt Middelfart-band, der nu barsler med sit første album.

Bandet begyndte indspilningerne i Mørkværk Studio i Hadsten i efterårsferien og har siden brugt flere weekender til at indspille. Nu er alle ni selvkomponerede sange båndet, og mixerarbejdet er i gang.

- Det er jo en drengedrøm at udgive sit eget album. Men det er også en ordentlig mundfuld, hvad det kræver at producere, siger Mark Hjort.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår pladen udkommer - både fysisk og digitalt - men har man lyst til en forsmag, er muligheden der lørdag den 9. april, hvor Backyard Alley spiller sange fra albummet kl. 18 i Middelfart Sparekasse, der sammen med Mobile Music har sponsoreret pladeudgivelsen. Gratis billetter kan afhentes i sparekassen - men der er kun et begrænset antal.

Opstod tilfældigt

Egentlig lå det slet ikke i kortene, at de fire unge musikere skulle spille sammen. Mark Hjort (26 år, guitar og sang), Nicolas Kjær (20 år, trommer), Steffan Jepsen (24 år, bas) og Rasmus Beck (22 år, leadguitar) havde alle deres gang i Ungdomshuset Walker, men i forskellige sammenhænge.

Mark Hjort og Nicolas Kjær havde hver sit øvelokale i huset, og da Mark Hjort skulle give sin allerførste koncert - i Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Strandvejen 31. oktober 2014 - spugte han, om ikke Nicolas ville spille trommer på et par af numrene. Steffan Jepsen, der spillede i et andet band i ungdomshuset, kom over og lyttede, mens de øvede - og det endte med, at han spillede med.

Steffan Jepsens gode ven Rasmus Beck troppede op for at høre koncerten i genbrugsbutikken - og endte som fjerdemand i bandet.

- Faktisk er vi jo tre pensionerede heavy metal-musikere, siger Nicolas Kjær, da Melfar Posten møder de fire unge musikere i øvelokalet i Ungdomshuset Walker.

- Ja, det var punk og dødsmetal - lige indtil vi mødte Mark Hjorth. Så blev vi voksne, griner Rasmus Beck.

- Jeg var langhåret, altså mere end i dag, og gik i hullet og slidt tøj. Og nu ..., siger Steffan Jepsen, mens han lader en forbløffet finger glide ned ad den sorte habitjakke.

De fire klikkede meget hurtigt sammen, og de er ikke i tvivl om, at det, de har gang i, er det helt rigtige for dem. Og selvfølgelig er drømmen at komme til at leve af musikken.

Punk og dødsmetal blev erstattet af selvkomponeret rock og blues, og omgivelsernes reaktioner har været positive.

- Folk kan høre, at vi rykker hurtigt, siger Steffan Jepsen.

- Ja, og ingen af os havde regnet med, at der ville ske så meget på så kort tid, siger Nicolas Kjær.

- Drengene har spillet i mange bands, mens det er mit første. Deres erfaring trækker mig op, supplerer Mark Hjort.

Bandet har nu givet cirka 20 koncerter på Fyn og i Jylland. Næste koncert er på fredag kl. 20, hvor Backyard Alley varmer op for Chris Grey & The BlueSpand i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

  • Gimpel_Jesper

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.