Lotus er en lille bitte skønhed. Camilla Voss bruger sin fritid på at tage chihuahuaen med på udstillinger

Middelfart: På Brovejen i Middelfart bor en lille mester.

Hun har fint, silkeblødt hår og store øjne, som hun misser med på den mest indtrængende måde.

Det er ikke husets to-benede, kvindelige beboer, der her beskrives.

Det er Lotus, en fin chihuahua.

Hun er snart tre år, og hun har en række pokaler, der kan få selv den fineste præmiehund til at blive misundelig.

Ud over at være kæledyr er Lotus også Camilla Voss' hobby.

Hver måned tager de på udstilling rundt omkring i landet, og Lotus er et rigtigt lille pragteksemplar, der nu er godkendt til avlshund.

Og er man en grim lille chihuahua med underbid eller skæve tænder, så kan man glemme alt om at få et skab fyld med pokaler, som Lotus har.

- Jeg har udstillet hende stort set hver måned, siden jeg fik hende, da hun var 12 uger. Da jeg havde prøvet det første gang, synes jeg, at det var rigtig spændende. Jeg tager på udstillinger, fordi det er hyggeligt og sjovt, og jeg får nogle nye bekendtskaber, siger Camilla Voss, der nu overvejer at få hvalpe på Lotus.

Mange udstillinger

Ved en udstilling går hundene og deres ejer rundt i en ring om en dommer, der bagefter kalder hundene op til et nærmere kig.

Så mærker de efter, om ryggen og benene er lige, om hunden har over- eller underbid.

Har man nogle af delene, så kan man godt hoppe ned af bordet igen. Det kræver nemlig, at man får tre såkaldte certificeringer i sin klasse for at kunne komme op i den næste klasse, og jo flere klasser, man har nået, jo finere en hund er man.

- Det er ikke fordi, det er svært, men man skal med til mange udstillinger, for at rykke en klasse op, forklarer Camilla Voss, der har oplevet, at hvor en dommer til det ene stævne ikke giver en god placering til en hund, så kan man sagtens få en god placering ved en anden dommer til en anden udstilling.

Men mest af alt er Lotus en helt almindelig familiehund.

- Jeg er helt vild med størrelsen. Jeg synes, det er hyggeligt at have sådan en lille hund, siger Camilla Voss. Lotus kvitterer hende med en hunde-møsser.