Middelfart: Som de fleste danske slotte har også Hindsgavl Slot sit eget berømte spøgelse - nemlig Den Hvide Dame, der ved midnatstid opsøger mænd i slotsparken og forsvinder med et suk, når hun ser, de ikke er hendes udkårne.

Også andre ånder er set eller hørt på slottet, og har man lyst til at opleve dem på nærmere hold, er muligheden der i ugen fra den 21. til den 25. juli.

Da holder det spiritistiske medium Marion Dampier-Jeans for 10. år i træk spiritistisk sommerseminar på slottet - i samarbejde med Bettina Thomsen fra Lysets Hus. Marion Dampier-Jeans er præst i den statsanerkendte engelske spiritistkirke og er herhjemme kendt fra sin medvirken i tv-programmer som "Åndernes magt" og "Ånderne vender tilbage".

Venlige ånder

De årlige fem-dages sommerseminarer på Hindsgavl Slot har været velbesøgte lige fra starten, men deltagerne har dog endnu ikke set Den Hvide Dame - måske fordi hun kun viser sig for mænd. Men de har oplevet andre ånder på slottet, fortæller Marion Dampier-Jeans.

- Vi har mødt flere ånder på Hindsgavl Slot i årenes løb, og fælles for dem alle er, at de er venligtsindede og blot kigger forbi engang imellem for at se, at alt nu også er, som det skal være. Vi har f.eks. oplevet en bold blive trillet hen af gulvet på loftet i den gamle vinge, og ting på værelserne blive flyttet rundt. I en anden vinge er en pige blevet set gå rundt. Hun banker på - og åbner dørene. Hun er af vores kursister blevet defineret som en slags stuepige, fortæller Marion Dampier-Jeans.

Målgruppen for hendes sommerseminar er folk fra hele Skandinavien med interesse i åndelig kommunikation og fysisk mediumskab, både trænede og utrænede. Det koster 6700 kroner at deltage - prisen er inklusiv mad, men uden drikkevarer.

Ulykke før bryllup

I øvrigt fortæller historien, at Den Hvide Dame var en ungbrud, der dagen før sit bryllup forulykkede på vej til Hindsgavl Slot.

Hun kom kørende i karet, da hestene pludselig blev opskræmte og fik kareten til at vælte ned i en dam. Og fastklemt mellem sædet og rejsegodset druknede den unge brud. Hendes genfærd har siden søgt efter den ægtemand, hun aldrig fik, i slotsparken.

  • Gimpel_Jesper

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.