John Henry Hansen træder endnu en gang op på scenen til Harndrup Revyen

Harndrup: Når der på fredag endnu en gang sættes spotlys på scenen i forsamlingshuset i Harndrup, er det 25. gang, at John Henry Hansen er med.

- Je' katte hitte u' a' det, griner han og folder ansigtet i en tosset grimasse.

Med khaki-farvet arbejdstøj på har han netop påtaget sig én af rollerne fra årets revy, der er lige på trapperne.

Men mon ikke, han godt ka' hitte u' a' det, for med så mange år på bagen er han et kendt ansigt. Både i revyen, hvor han både spiller med på scenen og er med til at skrive stykkerne, men også i lokalsamfundet ellers.

Første gang, han var med, var i 1990.

- Jeg kan huske mit første alene-nummer. Det handlede om studenteroprøret på Den Røde Plads i Kina året før. Jeg sang en sang om det, og jeg kunne mærke, at benene klaprede mod buksebenene, forklarer han.

Et adrenalin-kick

Til trods for klaprende ben stillede han sig igen og igen på scenen, og det er der en hel speciel grund til.

- Det er et adrenalin-kick, siger han.

Lige så meget han holder af at stå på en scene, lige så velovervejet skal numrene være, og dem er han også selv med til at skrive.

- Det er en svær kunst at skrive numrene. Vi er altid et forfatterhold på en fire-fem stykker, og vi er gode til at holde hinanden på sporet. Folk kommer jo ikke herned mere, hvis de bliver sårede, siger John Henry Hansen om den fine balancegang i at skrive revy-numre om et lokalsamfund.

- Men er man en offentlig person, for eksempel en politiker, og har man råbt højt, så har man lagt op til at få én over næsen. Men det er jo en lokalrevy, og den handler derfor altid om noget lokalt, men også om de personer langvejsfra, der bliver fedtet ind i noget, der sker her, siger han og nævner Prins Henrik.

At levere et budskab

Han er nu 64 år. Hvor længe han bliver ved med at skrive og optræde, ved han ikke. Han har dog et helt specielt ønske:

- Jeg håber, at omgangskredsen vil sige til mig, når det er tid. Det er da ærgerligt, at det ville ødelægge det for andre, hvis ingen sagde noget, siger han ærligt.

Når han ikke skriver revy, så er han ved Vejdirektoratet.

- Jeg plejer at sige, at jeg er den lavest uddannede i Vejdirektoratet, der jo ellers kun ansætter ingeniører, siger han og griner.

Han har syv års skolegang bag sig, og han startede sin karriere i Vejdirektoratet ude i grøftekanterne. Det er i dag blevet skiftet ud med skrivebordsarbejde.

Flere vil også kunne genkende John Henry Hansen fra flere generalforsamlinger, hvor han ofte leder slagets gang.

- Det er blevet lidt af en tradition, at jeg bliver foreslået til dirigent i forskellige foreninger. Jeg har seks generalforsamlinger, som jeg dirigerer hvert år. Jeg synes sgu, det er meget sjovt. Så er de også fri for, at jeg spørger om noget dumt, siger han og griner højt.

At kunne stå foran en menneskemængde ser John Henry Hansen som noget ganske essentielt i livet:

- Lad nu være med at skære ned på skolekomedier og den slags. Hvis man kun er god til at læse i bøger, og ikke kan levere et budskab, så nytter det ikke noget, siger den passionerede revyspiller.

Et præsteløst samfund

På fredag prikker Harndrup Revyen igen til hele lokalsamfundet.

John Henry Hansen er ganske hemmelighedsfuld omkring det, men lidt vil han dog gerne røbe:

- Den hedder "Harndrup - et heldigt sted". Der var jo en lottovinder sidste år, og Harndrup er også statistisk set det mest heldige sted. Og så vil vi komme ind på cykelstien, og et besøg fra Tyskland, samt lidt polemik om, hvem der egentlig klippede snoren til cykelstien.

- Og så har vi jo heller ingen præst lige nu. Så måske Harndrup Revyen har et bud på, hvem der skal være den nye præst, siger han spøgefuldt.