Kunstnerne deltager selv i åbningen af ny udstilling i Strib
strib: "Billy Boy kommer til byen" er titlen på en ny udstilling, som åbner i Galleri Nørballe på søndag den 4. oktober. Udstillingen er med værker af Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen, der selv vil være til stede under søndagens fernisering kl. 16-19. De vil fortælle om deres kunst og svare på spørgsmål stillet af blandt andre maleren Jan Jensen ved en såkaldt "art-talk".

Mennesket og byen er for nogle moderne kunstnere et universelt omdrejningspunkt.

Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen har beskæftiget sig med dette tema på hver deres måde. Den ene vinkel er at male bylandskabet, og den anden er at male byens mennesker.

For dem begge gælder, at det var efter studieture til henholdsvis New York, Berlin og Barcelona, hvor de i øvrigt også udstillede, at nødvendigheden af at male mennesket og byen opstod for alvor. På denne udstilling mødes de to verdener og danner tilsammen en helhed.

For Jonna Pedersens vedkommende drejer det sig om byens facader, og det som ligger lige under. Måske kunne man sige byens "hud" og det, som ligger lige under huden. Det er byens hud med tatovering og det hele. Det er de spor mennesket sætter i bylandskabet som interesserer, det er her kunstneren inspireres og med stor autencitet fortæller os noget om mennesket.

Bjørn Eriksen maler mennesket, vel og mærke det moderne bymenneske. Billy Boy er en af dem. Han er lige ankommet til the Big Apple, New York, med fire-toget og står undrende og i vildrede og ser sig omkring. Måske håber han at indtage byen og blive en stjerne på Broadway, og måske er Frank Sinatra hans forbillede: "If you can make it here, you’ll make it everywhere!". En ting synes helt sikkert: Storbyen er i færd med at konsumere Billy Boy, og ikke omvendt!